Feed-aggregator |

Feed-aggregator

Vleesverlangen [00:40, NPO 3, IMDb: ]

Films vandaag op TV - vr, 18/06/2021 - 00:40
Vandaag om 00:40 op NPO 3: In Vleesverlangen vraagt Marijn Frank zich af of we massaal verslaafd zijn aan vlees. Net als vele anderen, wordt Frank heen en weer geslingerd tussen haar lust voor vlees en het verlangen een beter en verstandiger mens te zijn. In de film gaat zij op zoek naar schokkende en grappige argumenten om tot een goede keuze te komen.

Whiteout [22:45, SBS9, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 22:45 op SBS9: U.S. Marshal Carrie Stetko (Kate Beckinsale) is al twee jaar gestationeerd op de Zuidpool en wil graag naar huis. Drie dagen voordat ze terug naar Amerika mag, wordt er een lichaam in het ijs gevonden en krijgt Carrie te maken met de eerste moordzaak van het onderzoekscentrum. Het mysterie wordt groter naarmate er steeds meer doden vallen. Het blijkt dat een meedogenloze moo...

Witchville [22:40, RTL7, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 22:40 op RTL7: Omdat zijn vader, de koning, op sterven ligt, keert prins Malachy terug naar het mythische koninkrijk Draeganoth. Eenmaal daar aangekomen, blijkt zijn vader al te zijn overleden. Malachy ontdekt dat zijn vader het slachtoffer is geworden van een geheim genootschap van heksen onder leiding van de Rode Koningin, dat dood en verderf zaait in het land. Samen met twee onverschrok...

What a Girl Wants [22:20, Net 5, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 22:20 op Net 5: De tiener Daphne reist af van New York naar Engeland om op zoek te gaan naar haar vader. Hij weet niet dat hij een kind heeft met zijn Amerikaanse vriendin die hij ontmoette toen hij in Marokko werkte. Terwijl Daphne haar vader probeert te leren kennen moet ze zich aanpassen aan de voor haar nieuwe sociale regels waar ze mee te maken krijgt.

Together [22:00, BBC2, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 22:00 op BBC2: Een man en een vrouw zijn genoodzaakt zichzelf en hun relatie opnieuw te evalueren door de realiteit van de Covid-19-lockdown.

Louise-Michel [21:00, TV5MONDE, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 21:00 op TV5MONDE: Op een nacht haalt een directeur van een textielfabriek leeg om deze naar het buitenland te verplaatsen. De volgende dag besluiten Louise en haar collega's om met hun magere schadevergoedingen een professional in te huren om hun voormalige baas te vermoorden. Louise wordt belast met het vinden van de huurmoordenaar en kiest de slechtste van zijn generatie: Michel.

A Cinderella Story [20:30, Net 5, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 20:30 op Net 5: Sam Montgomery (Hilary Duff) woont samen met haar stiefmoeder en stiefzusters nadat haar vader overlijdt. Ze droomt van een studie aan Princeton, de plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje (Chad Michael Murray), met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfeest. Sam raakt echter in paniek wanne...

The Butterfly Effect [20:30, SBS9, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 20:30 op SBS9: De twintigjarige student Evan Treborn (Ashton Kutcher) beschikt over een unieke maar levensgevaarlijke gave. Hij is in staat terug te keren naar zijn verleden. Voor Evan, die geplaagd wordt door schuldgevoelens, lijkt het de ideale manier om de levens van zijn vrienden - en vooral dat van z'n ex-liefje Kayleigh - weer op de rails te krijgen. Maar Evan houdt geen rekening met...

The Three Musketeers [20:30, RTL7, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 20:30 op RTL7: Porthos, Athos en Aramis, de drie beste musketiers in dienst van de koning van Frankrijk, kruizen het pad van een jonge, ambitieuze held, na het ontdekken van een kwaadaardige samenzwering om de koning ten val te brengen. Ze besluiten deze jongeman genaamd D’Artagnan onder hun hoede te nemen. Samen beginnen de vier aan een gevaarlijke missie om het gevaar te bestrijden, dat ...

N271 Nijmegen > Venlo Tussen Kruising Broekhuizen en Kruising Wellerlooi

Verkeer - 33 min 6 sec geleden
Ongeluk tussen Kruising Broekhuizen en Kruising Wellerlooi

N289 Goes > Putte Tussen Kruising Industrieterrein Driehoeven en Kruising Ossendrecht/Huijbergen

Verkeer - 36 min 32 sec geleden
Ongeluk tussen Kruising Industrieterrein Driehoeven en Kruising Ossendrecht/Huijbergen

A50 Apeldoorn > Zwolle

Verkeer - 36 min 32 sec geleden
Voorwerpen op de weg knooppunt Hattemerbroek

N703 Almere>De Vaart - Lelystad

Verkeer - 36 min 32 sec geleden
Ongeluk kruising Tussen de Vaarten-Zuid

N305 Almere > Dronten

Verkeer - 36 min 32 sec geleden
Ongeluk afrit A6: Almere Stad

A6 Muiden > Lelystad

Verkeer - 36 min 32 sec geleden
Ongeluk afrit Almere Stad

UEFA niet blij met 'flesjesacties': 'Landen gewezen op contractuele verplichtingen'

Sport nieuws - 52 min 14 sec geleden

De UEFA is er niet blij mee dat spelers flesjes van sponsoren uit beeld halen tijdens persconferenties op het EK voetbal, maar de Europese voetbalbond heeft nog geen maatregelen genomen.

"De UEFA gaat individuele spelers geen directe boetes opleggen. Dat gebeurt altijd via de nationale bonden", zei toernooidirecteur Martin Kallen.

Kallen sluit echter niet uit dat er straffen zullen volgen als er zich nog meer van dit soort incidenten voordoen. "We hebben alle deelnemende landen gewezen op het feit dat ze contractuele verplichtingen hebben", aldus de toernooidirecteur.

Trend

De Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo zette maandag tijdens een persconferentie een trend door demonstratief twee flesjes Cola opzij te zetten, waarna hij een flesje mineraalwater tevoorschijn haalde.

Ronaldo's actie, die inmiddels 'bottlegate' wordt genoemd, kreeg al snel navolging; een dag later deed Fransman Paul Pogba hetzelfde met een flesje alcoholvrij bier. Als praktiserend moslim wilde hij niet verband worden gebracht met een Nederlands biermerk, zo luidde zijn verklaring.

De Italiaan Manuel Locatelli was de volgende die een voorbeeld nam aan Ronaldo. Ook hij schoof woensdag na de gewonnen wedstrijd tegen Zwitserland demonstratief colaflesjes opzij om plaats te maken voor zijn flesje water.

Grote kans dat Tata versneld over gaat schakelen op waterstof

Economisch nieuws - 56 min 6 sec geleden

Het lijkt erop dat Tata, politiek, vakbond en milieubeweging afstevenen op een akkoord over versnelde vergroening van de voormalige Koninklijke Hoogovens in IJmuiden. Gisteren sprak Urgenda-directeur Marjan Minnesma hierover op het Torentje met premier Rutte en staatssecretaris Yesilgöz-Zegerius van Klimaat en Energie. De bewindslieden hebben volgens bronnen positief gereageerd op het voorstel van Urgenda.

Waar Tata eerst van plan was voorlopig op kolen te blijven stoken en CO2 af te vangen en op te slaan, houdt het bedrijf nu ook zelf serieus rekening met een snelle overschakeling op waterstof. Dat concludeert Milieudefensie uit een gesprek met de Tata-directie.

Een woordvoerder van Tata laat weten dat een snelle overschakeling op waterstof technisch onderzocht wordt. De stemming is duidelijk veranderd bij Tata, tot voor kort was het bedrijf van mening dat dit pas na 2040 mogelijk zou zijn. Volgens ingewijden is de Nederlandse directie overtuigd dat een snellere verduurzaming de juist koers is.

Grootste vervuiler

Tata Steel IJmuiden stoot een kleine 12 megaton CO2 uit (inclusief de energiecentrale van Vattenfall op het industriecomplex van de staalfabriek). Het bedrijf is daarmee de grootste vervuiler van Nederland. Bovendien zou Tata na de sluiting van alle kolencentrales in 2030 het enige bedrijf in Nederland zijn dat nog kolen stookt. De plannen van Tata om dat voorlopig te blijven doen en de CO2-uitstoot af te vangen en op te slaan in lege gasvelden onder de Noordzee (CCS) stuiten op steeds meer weerstand.

Niet in het minst bij de bewonersorganisaties in de omgeving van Tata. De kolengestookte staalfabriek zorgt niet alleen voor CO2-uitstoot maar ook voor milieuvervuiling in de directe omgeving, met grote gezondheidsrisico's. Ook de vakbeweging en de ondernemingsraad hebben zich tegen de plannen gekeerd om voorlopig door te gaan met kolen en de CO2 af te vangen.

De FNV denkt dat de overheid de staalfabriek maar één keer financieel wil steunen bij de verduurzaming en wil daarom dat Tata direct overgaat op waterstof. Volgens de vakbeweging is dat de enige manier om te voorkomen dat Tata over tien jaar omvalt omdat het niet meer in staat is de echte vergroening te financieren. Bij Tata werken ruim 9000 mensen en nog eens 30.000 mensen zijn voor hun werk afhankelijk van samenwerking met de staalfabriek.

Deze week kreeg Hans van Berg, algemeen directeur van Tata Steel Nederland bezoek van Donald Pols, directeur van Milieudefensie. Pols, die afgelopen maand via een rechterlijke uitspraak Shell dwong tot een veel snellere verduurzaming, is verrassend positief over het gesprek met Tata. De impact van de rechterlijke uitspraak in de zaak Shell bij andere grote vervuilers is enorm. "Er is niets meer hetzelfde nu", is er volgens Pols gezegd door Tata.

Essentieel is volgens Donald Pols de steun van de overheid. Het gaat de komende jaren om investeringen van vele miljarden die het bedrijf volgens Milieudefensie niet zelf op kan brengen. Naast directe steun in de vorm van subsidies gaat het ook om duidelijkheid van een nieuw kabinet dat het echt op waterstof in wil zetten. Op die manier kunnen grote investeerders als pensioenfondsen geïnteresseerd worden om mee te investeren.

Groene waterstof wordt gemaakt met behulp van duurzame elektriciteit uit zon en wind. Betrokkenen bij het Nederlandse klimaatakkoord gaan ervan uit dat een nieuw kabinet daarom nog eens 10 gigawatt extra aan windparken op zee laat bouwen om aan de vraag naar duurzame elektriciteit te kunnen voldoen. Bedrijven als Shell en Ørsted hebben plannen voor combinaties van windparken op de Noordzee en waterstoffabrieken in de Eemshaven, Rotterdam en Zeeland.

"Staal maken zonder kolen is ingewikkeld", zei directeur Hans van den Berg van Tata vorig jaar tegen de NOS. Dat komt doordat de koolstof niet alleen gebruikt wordt voor de hoge temperatuur in de hoogovens maar ook onderdeel is van het chemische proces om staal te maken.

In de plannen die inmiddels door de FNV en Urgenda bij het kabinet zijn neergelegd schakelt Tata over op DRI: Direct Reduced Iron. Deze hoogovens kunnen draaien op groene waterstof maar ook - tijdelijk - op aardgas, zolang er nog niet genoeg waterstof voorhanden is.

Omdat de aanleg van grote windparken even duurt, is het Havenbedrijf Rotterdam al bezig met een wereldwijde zoektocht naar waterstof. Deze week werd bekend dat er bijvoorbeeld uit IJsland voor 2030 al op grote schaal waterstof geïmporteerd kan worden met grote tankers. Die zouden ook aan kunnen leggen in de zeehaven van Tata in IJmuiden.

NOS op 3 maakte eerder deze explainer over staalreus Tata Steel:

Donald Pols van Milieudefensie heeft nog wel één groot dilemma. Overschakelen op waterstof levert weliswaar op de lange termijn veel meer vermindering van CO2-uitsoot op dan CCS maar op korte termijn waarschijnlijk niet. "Ik kan accepteren dat het iets langer duurt maar wel een duurzame langetermijnoplossing voor de staalindustrie oplevert", zegt Pols.

Milieudefensie werkt intensief samen met de FNV en vindt ook behoud van de werkgelegenheid belangrijk. Bovendien kan Nederland op deze manier een voortrekkersrol spelen en meehelpen aan verduurzaming van de staalindustrie in de rest van de wereld.

Nederlands bedrijf e-bike to go introduceert nieuw fietsmerk en e-bike

ICT nieuws - 1 uur 11 min geleden
Het Nederlandse bedrijf e-bike to go introduceert een nieuw elektronisch fietsenmerk Noord en een nieuwe zelf ontwikkelde e-bike. De e-bike is gemaakt van gerecycled aluminium, bevat een verwisselbare accu van 505Wh en heeft gemiddeld bereik van 70 kilometer.

Podcast | Beluister het belangrijkste nieuws van vanmiddag

NU.nl nieuws - 1 uur 13 min geleden
Met de Dit wordt het nieuws-podcast ben je in enkele minuten weer helemaal bijgepraat over het belangrijkste nieuws van de dag. Met donderdag: tien jaar cel geëist in Zeeuwse zedenzaak, Sywert van Lienden zegt lidmaatschap CDA op en warmste 17 juni ooit gemeten.

KNVB overweegt fanplein in Boedapest als Nederland achtste finales haalt

NU.nl nieuws - 1 uur 17 min geleden
Als het Nederlands elftal de achtste finale in Boedapest gaat spelen, komt er mogelijk ook een fanplein in de Hongaarse stad, laat een woordvoerder van de KNVB weten aan NU.nl. Op dat plein kunnen de Oranjefans dan samenkomen voor de wedstrijd en een biertje drinken. "Hoe het normaal gesproken ook ging."

Pagina's

Abonneren op VAPortal van VelzArt aggregator