NU.nl nieuws | VAPortal van VelzArt

NU.nl nieuws

Abonneren op feed NU.nl nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 1 min 37 sec geleden

Schotse crimineel gezocht voor moord Martin Kok

4 min 24 sec geleden
De politie vermoedt dat een Schotse crimineel betrokken is bij de moord op misdaadjournalist Martin Kok. De man is vermoedelijk door de criminele broers James en Barry Gillespie ingezet om Kok in de val te lokken op de dag dat hij werd doodgeschoten, zo is dinsdag gemeld.

Italiaans dorpje bedekt met modder na overstromingen

10 min 18 sec geleden
Het noordwesten van Italië is maandagavond getroffen door zware regenval. Vooral het dorpje Castelletto d'Orba ontwaakte dinsdag met veel schade. Auto's werden meegesleurd, huizen vernield en de straten werden bedekt met modder.

Man veroordeeld voor autokraak kort na aanslag in Utrechtse tram

32 min 45 sec geleden
Een 27-jarige man is dinsdag voor de duur van twee jaar tot de Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders (ISD-maatregel) veroordeeld omdat hij een autokraak heeft gepleegd op de dag van de aanslag in de tram in Utrecht.

Ook in Duitsland protesteren duizenden boeren tegen milieubeleid

1 uur 10 min geleden
Dinsdag zijn ook in heel Duitsland boeren de straat op gegaan om tegen nieuwe milieumaatregelen te protesteren. In Bonn, waar naar verwachting het grootste protest plaatsvindt, zijn volgens de Duitse politie inmiddels tweeduizend tractoren aangekomen.

Vallende sterren boven Nederland: 'Kijk omhoog als je even buiten bent'

1 uur 12 min geleden
De Orioniden, een meteorenzwerm die deze week zichtbaar is, zullen door overtrekkende wolkenvelden lastig te zien zijn boven Nederland. Wie toch iets wil zien, kan volgens Weerplaza-meteoroloog Raymond Klaassen het best op heldere momenten omhoog kijken.

Wielerjaar in cijfers: Groenewegen en Vos succesvolste renners van 2019

1 uur 34 min geleden
Met de Ronde van Guangxi is er dinsdag een einde gekomen aan het WorldTour-seizoen bij de mannen en de vrouwen. Een terugblik in cijfers op een voor Nederland zeer succesvol wielerjaar.

Nog tien dagen tot de Brexit: dit zijn de scenario's

1 uur 44 min geleden
Met nog tien dagen op de kalender wordt het steeds onwaarschijnlijker, al dan niet onmogelijk, dat de Britse premier Boris Johnson ervoor zorgt dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 31 oktober (ordelijk) verlaat. Linksom of rechtsom zal het naar alle waarschijnlijkheid neerkomen op een uitstel van de Brexit. NU.nl zet de mogelijke scenario's op een rij.

Moeder en baby dood aangetroffen in woning in Diemen, huurder opgepakt

2 uur 16 min geleden
Een moeder en haar pasgeboren baby zijn vorige week vrijdag dood aangetroffen in een woning in Diemen, meldt AT5 dinsdag. De politie onderzoekt of er sprake is van een misdrijf en heeft de 48-jarige huurder van het pand opgepakt.

Werkstraf geëist in hoger beroep voor brandmerken kinderen scoutinggroep

2 uur 38 min geleden
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft volgens dinsdag in hoger beroep een werkstraf van 240 uur geëist tegen een jeugdleider van een scoutinggroep uit het Zeeuwse Goes voor het brandmerken van drie kinderen tijdens een zomerkamp in 2017. De man zou onachtzaam hebben gehandeld waardoor de kinderen brandwonden opliepen.

Zoektocht naar vermiste studente Sumanta Bansi weer verder in bos

3 uur 12 min geleden
De zoektocht naar het lichaam van de studente Sumanta Bansi, die in februari 2018 vermist is geraakt, gaat dinsdag weer verder in het Robbenoordbos in Noord-Holland. Het Veteranen Search Team kamt een groot gebied uit.

Dode en meerdere gewonden bij ernstig ongeval A73 bij Nijmegen

3 uur 15 min geleden
Bij een ernstig ongeval op de A73 bij Nijmegen is dinsdag één persoon om het leven gekomen, meldt de politie. Drie personen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bewoners dure woonwijk LA op de vlucht voor felle natuurbrand

6 uur 38 min geleden
De dure woonwijk Pacific Palisades in Los Angeles werd maandag bedreigd door een felle natuurbrand. Het vuur kwam zo dichtbij, dat zeker tweehonderd mensen hun woning moesten verlaten. De brandweer wist de brand net op tijd te stoppen, waardoor de schade beperkt bleef.

Japanse keizer Naruhito voor oog van tientallen wereldleiders ingehuldigd

7 uur 38 min geleden
De Japanse keizer Naruhito is in de nacht van maandag op dinsdag officieel ingehuldigd. De 59-jarige Japanner volgde in mei zijn afgetreden vader Akihito op en is de 126e keizer van het land.

'Johnson heeft waarschijnlijk meerderheid voor zijn Brexit-akkoord'

8 uur 30 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Twee universitaire sportscholen eisen tegen de regels in toch vingerafdruk

8 uur 42 min geleden
De universitaire sportscholen USC Amsterdam (Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam) en USC Leiden (Universiteit Leiden) schenden de privacy van hun klanten. Sporters moeten voor toegang gebruikmaken van een vingerscansysteem, zonder actief een alternatief aan te bieden. Dat is volgens de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), in strijd met de wet.

Weerbericht: mistig, bewolkt en lichte regenbuien

8 uur 48 min geleden
Het wordt een grotendeels bewolkte dag en zeer lokaal kan een lichte bui ontstaan. Het wordt om en nabij de 15 graden.

'Canadese premier Trudeau wint verkiezingen, verliest meerderheid'

9 uur 23 min geleden
De Liberale Partij van de Canadese premier Justin Trudeau lijkt de grootste politieke partij in Canada te blijven, maar verliest zijn meerderheid. Tot die conclusie komt de Canadese nationale omroep CBC op basis van de eerste resultaten van de parlementsverkiezingen.

Noord-Ierland legaliseert homohuwelijk en recht op abortus

13 uur 12 min geleden
Noord-Ierland heeft in de nacht van maandag op dinsdag zowel het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht als het recht op abortus gelegaliseerd. In het land klonk al langer kritiek vanuit kerkleiders en lokale politici op de aangekondigde wetswijzigingen.

Toeristisch Nederland dringt top 10 binnen van 'landen om te bezoeken'

13 uur 49 min geleden
Nederland is door reisorganisatie Lonely Planet in de top 10 landen geplaatst die toeristen moeten bezoeken in 2020. Wereldwijd zijn er volgens de organisatie zes landen nóg mooier. Het Zuid-Aziatische Bhutan staat bovenaan de lijst, op de voet gevolgd door Engeland en Noord-Macedonië.

Veelbelovende techniek ontdekt om DNA nog preciezer te bewerken

ma, 21/10/2019 - 22:28
Amerikaanse wetenschappers hebben voor het herschrijven van DNA een manier gevonden die preciezer dan ooit is. In theorie kan 89 procent van de mutaties die genetische ziekten veroorzaken met deze nieuwe techniek aanpast worden.

Pagina's