NU.nl nieuws | VAPortal van VelzArt

NU.nl nieuws

Abonneren op feed NU.nl nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 22 min 22 sec geleden

OM: 'Kinderen Ruinerwold kregen geen kans om wereld te ontdekken'

26 min 56 sec geleden
De negen inmiddels volwassen kinderen van 'Ruinerwold-vader' Gerrit Jan van D. zijn van hun vrijheid beroofd en hebben geen enkele kans gehad om de wereld zelf te ontdekken, zo stelt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag voor de rechtbank in Assen.

Afzettingsproces Trump: felle botsing over regels verwacht op eerste dag

47 min 26 sec geleden
Op de eerste dag van de rechtszaak tegen president Donald Trump in de Amerikaanse Senaat zal het gaan over de regels voor dat proces. Er wordt een fel debat verwacht, waarna de Republikeinse meerderheid haar plannen waarschijnlijk zal doordrukken.

Trump steunt plan om biljoen bomen te planten tegen klimaatverandering

1 uur 44 min geleden
De Verenigde Staten scharen zich achter het initiatief om wereldwijd een biljoen (1.000 miljard) bomen te planten om klimaatverandering tegen te gaan, zegt de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag aan de start van het World Economic Forum (WEF, Wereld Economisch Forum) in het Zwitserse Davos.

Hoe mysterieus coronavirus zich door China kon verspreiden

1 uur 51 min geleden
Een mysterieuze ziekte heerst sinds december vorig jaar in China. De ziekte dook op in de Chinese metropool Wuhan, maar er zijn inmiddels ook besmettingen geconstateerd in andere Chinese steden en in het buitenland. Wat is het uitgebroken coronavirus en waarom hopen de Chinezen dat er vóór het Chinees Nieuwjaar een vaccin is gevonden?

'Winter gaat als nachtkaars uit', échte kou in februari lijkt uitgesloten

1 uur 57 min geleden
Het lijkt erop dat deze winter "als een nachtkaars uitgaat". Ook de weersverwachtingen voor februari laten "totaal geen signalen van enige kou van betekenis zien", zegt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza.

Britse onderzoekers vinden cel die kan helpen kanker te elimineren

2 uur 37 min geleden
Wetenschappers van de Cardiff University hebben een grote stap gezet in het onderzoek naar de genezing van kanker. Zij hebben hun ontdekking deze week gemeld in een publicatie in het blad Nature Immunology.

Het begint vanavond écht; jouw spiekbriefje voor het proces tegen Trump

2 uur 48 min geleden
De rechtszaak wegens machtsmisbruik en belemmering van het Congres tegen president Donald Trump gaat dinsdag van start in de Amerikaanse Senaat. Wie worden de hoofdrolspelers in dat historische proces en hoe ziet de planning er op dit moment uit?

Dit weten we over de nieuwe virusuitbraak in China

3 uur 33 min geleden
Een mysterieus virus is uitgebroken in China. Inmiddels zijn zes mensen overleden aan de gevolgen van de ziekte en zijn bijna driehonderd Chinezen besmet geraakt. Met angst wordt teruggedacht aan de SARS-pandemie in 2002 die achthonderd mensen het leven heeft gekost. Vier vragen over het nieuwe virus.

Jehova's stappen naar rechter om publicatie misbruikrapport te voorkomen

3 uur 34 min geleden
Jehova's getuigen stappen naar de rechter om een stokje te steken voor de publicatie van een rapport over seksueel misbruik en aangiftebereidheid binnen de kerk. Woensdag vindt een kort geding plaats in de rechtbank van Utrecht, bevestigt een woordvoerder van de Universiteit Utrecht na berichtgeving van het AD.

Dodental coronavirus in China loopt op, WHO waarschuwt voor verspreiding

4 uur 55 min geleden
Het mysterieuze nieuwe coronavirus in China heeft al aan zes mensen het leven gekost, meldt burgemeester Zhou Xianwang van de Chinese stad Wuhan dinsdag. Voor zover bekend komen alle dodelijke slachtoffers uit Wuhan, de miljoenenstad die wordt gezien als het epicentrum van de uitbraak.

Eerste matige vorst van deze winter gemeten in Zuid-Limburg

5 uur 53 min geleden
Voor het eerst deze winter is er matige vorst gemeten in Nederland. Op het Limburgse weerstation Beek bij Maastricht was het in de nacht van maandag op dinsdag -5,4 graden Celsius, meldt Weerplaza dinsdag.

OM: Kinderen uit boerderij Ruinerwold ernstig mishandeld

5 uur 57 min geleden
In de rechtbank in Assen vindt dinsdag de eerste niet-inhoudelijke zitting plaats in de Ruinerwold-zaak. Vader Gerrit-Jan van D. en huurder van de boerderij Josef B. staan onder meer terecht voor het vasthouden van de kinderen. Volg hier de laatste ontwikkelingen.

Bertens begint Australian Open met probleemloze zege op Begu

6 uur 7 min geleden
Kiki Bertens heeft dinsdag zonder setverlies de tweede ronde van de Australian Open bereikt. De nummer tien van de wereld was zonder geweldig te spelen een maatje te groot voor de Roemeense Irina-Camelia Begu.

Van Vollenhoven: Rapport Boeing niet afgezwakt onder druk van VS

6 uur 46 min geleden
Pieter van Vollenhoven, de oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), ontkent ten stelligste dat het rapport over de crash van de Boeing van Turkish Airlines in 2009 is aangepast na druk van de VS. Hij zegt overigens wel dat er druk is uitgeoefend om het rapport aan te passen.

Rechter legt ex-Interpol-president Meng 13,5 jaar cel op wegens omkoping

7 uur 15 min geleden
Een rechtbank in de Noord-Chinese stad Tianjin heeft dinsdag de voormalige Interpol-president Meng Hongwei veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13,5 jaar wegens omkoping.

OM plukte criminelen voor 261 miljoen euro en gaat beleid intensiveren

7 uur 51 min geleden
Het Openbaar Ministerie (OM) en andere partijen, zoals de FIOD en de douane, hebben criminelen vorig jaar 261 miljoen euro afhandig gemaakt. Dit geld is verkregen door dure spullen van criminelen af te pakken en gaat naar de schatkist.

Rutte over toeslagaffaire: 'Geen mens houdt het droog'

7 uur 58 min geleden
Premier Mark Rutte heeft maandag in een emotionele bijeenkomst excuses aangeboden voor het handelen van de Belastingdienst in de kinderopvangtoeslagaffaire. "Waar de rechtsstaat de burger heeft moeten beschermen tegen de almacht van de staat, zijn hier in gevallen dingen echt heel erg misgegaan", zei Rutte na afloop van een bijeenkomst met tweehonderd gedupeerde ouders.

Russen wonen in bevroren flatgebouw door kapotte leidingen

8 uur 51 min geleden
Een appartementencomplex in het Russische Irkoetsk is zowel van binnen als van buiten vrijwel volledig bevroren. De leidingen raakten in december beschadigd en sindsdien is er geen warm water meer.

Scheepvaartmuseum doet met zeldzame wandtapijten duurste aankoop ooit

8 uur 54 min geleden
Het Scheepvaartmuseum heeft twee zeldzame wandtapijten naar ontwerp van Willem van de Velde de Oude aangekocht. De twee kunstwerken zijn de grootste aankoop uit de geschiedenis van Het Scheepvaartmuseum, maakt het museum dinsdag bekend.

Vierde persoon overleden aan mysterieus Chinees coronavirus

9 uur 2 min geleden
Een vierde persoon is dinsdag overleden aan de gevolgen van het mysterieuze coronavirus in China, meldt de BBC.

Pagina's