NU.nl nieuws | VAPortal van VelzArt

NU.nl nieuws

Abonneren op feed NU.nl nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 8 min 19 sec geleden

Nieuwe kentekencombinatie bestaat uit letter, drie cijfers en twee letters

16 min 3 sec geleden
De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft maandag de nieuwe kentekencombinatie gepresenteerd en de eerste nummerplaat uitgegeven. De eerstvolgende 2,7 miljoen nieuwe kentekens bestaan voortaan uit één letter, gevolgd door drie cijfers en opnieuw twee letters. Daarna is volgens de RDW weer een nieuwe combinatie nodig.

Britse parachutist overleeft val van grote hoogte na controleverlies

16 min 33 sec geleden
Een parachutist raakte zondag de controle kwijt boven de Engelse stad Eastbourne. De sprong was onderdeel van de jaarlijkse Eastbourne Air Show. Tijdens de sprong van 1.500 meter kwam de man in een spiraal terecht. Wonderbaarlijk genoeg kwam hij er met slechts lichte verwondingen vanaf.

Meisje (15) overleden na mogelijke steekpartij in woning Breda

1 uur 24 min geleden
Een vijftienjarig meisje is maandagmiddag overleden na een mogelijk steekincident in een woning aan de Bilderdijkstraat in Breda. De politie heeft op een andere locatie in de stad een zestienjarige jongen aangehouden.

Meer evacuaties op Gran Canaria, bosbrand nog niet onder controle

4 uur 12 min geleden
Steeds meer personen op Gran Canaria worden geëvacueerd vanwege de hevige bosbrand op het eiland. De autoriteiten melden dat inmiddels achtduizend personen in veiligheid zijn gebracht. Het vuur is nog steeds niet onder controle.

Brit breekt Nederlands snelheidsrecord op de fiets voor mannen

4 uur 17 min geleden
De Brit Neil Campbell heeft dit weekend het snelheidsrecord voor mannen op de fiets gebroken. Op zijn fiets van ruim 16.000 euro behaalde hij een snelheid van 280 km/u. Daarmee brak hij het record van de Nederlander Fred Rompelberg, die in 1995 269 km/u behaalde. De snelste fietser op aarde is overigens een vrouw. De Amerikaanse Denise Mueller-Korenek behaalde in 2018 een snelheid van 296 km/u.

Herstelwerkzaamheden Notre-Dame hervat na alarm over loodverontreiniging

5 uur 17 min geleden
Na een pauze vanwege het risico op loodvergiftiging, worden de werkzaamheden rond de kathedraal Notre-Dame in Parijs maandag hervat. Er is nog een hoop puinruimen nodig, voordat kan worden begonnen met herbouwen.

OM: Verdachten van beramen aanslag konden halve kilo explosieven maken

5 uur 19 min geleden
De kunstmest en chemicaliën die zijn aangetroffen bij de zes terrorismeverdachten die vorig jaar september zijn aangehouden in en rond Arnhem, waren voldoende om 0,5 kilo aan explosieven te maken. Daarmee hadden ze een grote ontploffing kunnen veroorzaken, zei de officier van justitie tijdens een inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam.

Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

5 uur 28 min geleden
Apothekersorganisatie Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

Temperatuur is grootste vijand van vastzittende speleologen in Poolse grot

6 uur 5 min geleden
De redding van de twee speleologen die sinds zaterdag vastzitten in een grottenstelsel in het Poolse gebergte Tatra, gaat mogelijk nog dagen "tot zelfs weken" duren, zo zegt een woordvoerder van het reddingsteam tegen Poolse media. Hij schetst daarbij ook dat de lage temperatuur het grootste gevaar vormt voor de wetenschappers.

Unibet krijgt boete van 470.000 euro voor aanbieden online gokken

6 uur 12 min geleden
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een boete van 470.000 euro opgelegd aan Trannel International, een onderdeel van het bedrijf achter Unibet, voor het aanbieden van online kansspelen, zoals blackjack, poker en sportweddenschappen, gericht op de Nederlandse markt.

Politie heeft inmiddels 370 tips over onbekende dode vrouw Westdorpe

6 uur 30 min geleden
De Zeeuwse politie heeft inmiddels 370 tips binnengekregen over de onbekende, overleden vrouw die op 22 juni in een weiland in Westdorpe is gevonden. "Haar identiteit is, ondanks al deze tips, nog niet achterhaald", aldus de politie maandag.

Dumoulin vertrekt na acht jaar bij Team Sunweb

8 uur 16 min geleden
Tom Dumoulin vertrekt aan het einde van het seizoen bij Team Sunweb. De twee partijen zijn akkoord over de ontbinding van zijn meerjarige contract, waardoor er na acht jaar een einde komt aan de samenwerking.

PAX: Microsofts en Amazons interesse in defensie is 'zeer zorgwekkend'

8 uur 22 min geleden
Microsofts en Amazons interesse in defensietechnologie is "zeer zorgwekkend", stelt vredesorganisatie PAX in een maandag gepubliceerd onderzoek. De organisatie onderzocht hoe bedrijven omgaan met technologie die voor militaire doeleinden gebruikt kan worden.

Maastunnel in Rotterdam maandag na renovatie van twee jaar weer open

8 uur 34 min geleden
De Maastunnel in Rotterdam is maandag na een grootschalige renovatie van twee jaar in beide richtingen weer open.

Aantal zijinstromers voor de pabo neemt flink toe

8 uur 35 min geleden
Het aantal personen dat zich wil laten omscholen tot docent in het basisonderwijs, is dit jaar flink gestegen. Met bijna elfhonderd aanmeldingen gaat het om een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, meldt het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) maandag aan de NOS.

Waaghalzen in India steken kolkende rivier over tijdens zware bui

8 uur 58 min geleden
Het noorden van India werd zondag geteisterd door zware regenval. Zeker 28 mensen kwamen om het leven door aan het noodweer gerelateerde incidenten. Dat leek enkele waaghalzen niet te deren toen ze de kolkende rivier Pabbar overstaken.

ProRail: Meer treinen in nieuwe dienstregeling vanaf december

9 uur 54 min geleden
De dienstregeling voor 2020 is rond, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Het spoorboekje vanaf december bevat meer treinen op diverse trajecten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, is de dienstregeling niet per minuut maar per 10 seconden ingedeeld.

'Jaarlijks 235 miljoen dollar omzet via advertenties op sites met desinformatie'

9 uur 56 min geleden
Jaarlijks wordt voor minstens 235 miljoen dollar (bijna 212 miljoen euro) verdiend via advertenties op websites met extremistische inhoud of desinformatie, meldt CNN op basis van een onderzoek dat in september wordt gepubliceerd.

Pence wil vicepresident blijven | Scholen regio Zuid beginnen weer

10 uur 9 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Weerbericht: Kans op buien, vooral in de kustgebieden

11 uur 59 min geleden
Maandag is er kans op buien, vooral in de kustgebieden. De zon laat zich af en toe zien.

Pagina's