NU.nl nieuws | VAPortal van VelzArt

NU.nl nieuws

Abonneren op feed NU.nl nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 33 min 41 sec geleden

Brokstukken Chinese raket in Indische Oceaan terechtgekomen

1 uur 2 min geleden
Brokstukken van de grootste raket van China die onlangs werd gelanceerd, zijn volgens Chinese staatsmedia terechtgekomen in Indische Oceaan, ergens ten zuidwesten van Sri Lanka en India. Het puin van de raket zou om 04.24 uur Nederlandse tijd de atmosfeer zijn binnengedrongen.

Weerbericht: Zondagochtend kans op onweer, daarna volop zon

1 uur 35 min geleden
Er bestaat een kans dat er op zondagochtend enkele (onweers)buien vallen. Maar in de middag blijft het zo goed als droog en gaat de zon flink schijnen waardoor de temperatuur snel oploopt.

Meerdere straten Lelystad ontruimd vanwege vreemde, indringende lucht

4 uur 36 min geleden
In Lelystad zijn zaterdagavond in totaal zestien straten ontruimd omdat er een "vreemde, indringende" lucht werd geroken, zegt een woordvoerder van de gemeente. Eerder was nog sprake van tien straten. Volgens de gemeente gaat het om een bijstelling van het aantal dat eerder bekendgemaakt is en zijn er in de nacht van zaterdag op zondag geen extra straten ontruimd. Zo'n 500 inwoners moesten hun huis uit.

Sadiq Khan wint tweede termijn als burgemeester van Londen

4 uur 46 min geleden
Sadiq Khan is zaterdag zoals verwacht herkozen als burgemeester van Londen. Zijn herverkiezing is een van de weinige lichtpunten voor oppositiepartij Labour na een reeks van teleurstellende resultaten die de sociaaldemocratische partij heeft behaald bij lokale verkiezingen. De Conservatieven doen het aanzienlijk beter.

Tientallen gewonden bij nieuwe protesten in Jeruzalem

6 uur 14 sec geleden
De Palestijnse Rode Halvemaan meldt dat zaterdag 53 mensen gewond zijn geraakt in Jeruzalem bij nieuwe schermutselingen in de stad. De Israëlische politie zette in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem het waterkanon in om betogende Palestijnen uiteen te drijven.

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

6 uur 46 min geleden
De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.

Politiebonden dreigen zondag met staking tijdens Feyenoord-Ajax

za, 08/05/2021 - 21:49
De politie gaat zondag mogelijk staken bij de Klassieker in de Eredivisie tussen Feyenoord en Ajax. De politiebonden dreigen zaterdagavond met de actie na rellen eerder op de dag in Rotterdam en Barneveld.

Video | Duizenden mensen kruipen door de modder tijdens Fieldlab-event

za, 08/05/2021 - 20:46
Duizenden mensen kropen zaterdag tijdens MudMasters door de modder in het Haarlemmermeerse Bos. De race is onderdeel van de Fieldlab-experimenten, waarmee onderzocht wordt hoe evenementen coronaproof kunnen worden georganiseerd.

Schotse onafhankelijkheid stap dichterbij door verkiezingswinst nationalisten

za, 08/05/2021 - 20:22
De Scottish National Party (SNP) lijkt zaterdag de grote winnaar van de regionale parlementsverkiezingen in Schotland te zijn geworden. De partij, die voorstander is van Schotse onafhankelijkheid ten opzichte van het Verenigd Koninkrijk, koerst af op een meerderheid van de 129 beschikbare zetels.

FNV sleept Wibra voor rechter over onbetaald inhalen gemiste uren

za, 08/05/2021 - 19:26
Vakbond FNV stapt naar de rechter om te voorkomen dat medewerkers van Wibra in de zomer onbetaald de uren moeten inhalen die ze niet konden werken omdat de winkels dicht moesten tijdens de lockdown.

Politie zoekt relschoppers die agenten belaagden bij 'coronamars' Barneveld

za, 08/05/2021 - 18:20
De politie gaat met behulp van beeldmateriaal op zoek naar mensen die agenten hebben belaagd tijdens een uit de hand gelopen mars tegen het coronabeleid in Barneveld. Zo'n tachtig tot honderd betogers zochten zaterdag de confrontatie met de politie op in de Gelderse plaats, schat een politiewoordvoerder.

Beschikbare kaartjes voor Songfestival na paar uur nog niet uitverkocht

za, 08/05/2021 - 17:20
De kaartverkoop voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam gaat minder snel dan verwacht. Zaterdagmiddag rond 16.30 uur waren er nog steeds tickets beschikbaar, laat een woordvoerder van de NPO weten.

Zeker veertig doden na explosies bij school in Afghaanse hoofdstad Kaboel

za, 08/05/2021 - 16:54
Zeker veertig mensen zijn omgekomen bij meerdere explosies nabij een school in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Tientallen anderen zijn gewond geraakt, laat het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

Hamilton verslaat Verstappen in kwalificatie Spanje en pakt honderdste pole

za, 08/05/2021 - 16:31
Lewis Hamilton heeft Max Verstappen zaterdag nipt verslagen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De regerend wereldkampioen van Mercedes was 0,036 van een seconde sneller dan de Limburger en pakte daarmee de honderdste poleposition in zijn loopbaan.

Verklaring Jakobsen verrast Groenewegen: 'Heb altijd gezegd dat ik fout zat'

za, 08/05/2021 - 16:25
Dylan Groenewegen is verbaasd over de verklaring die Fabio Jakobsen donderdag naar buiten bracht. De renner van Jumbo-Visma deelt het gevoel dat zijn collega-sprinter heeft niet.

50PLUS beschuldigt Den Haan vals na grap van cabaretier

za, 08/05/2021 - 16:23
50PLUS dacht bewijs in handen te hebben dat de net opgestapte partijleider Liane den Haan al voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart plannen had gemaakt om de partij de rug toe te keren. Maar niet zij had begin maart de domeinnamen groepdenhaan.nl en lijstdenhaan.nl laten registreren, maar cabaretier Tom Lash.

Video | Bekijk hier de beelden van de eerste Songfestival-repetities in Ahoy

za, 08/05/2021 - 14:09
In Rotterdam Ahoy vonden zaterdag de eerste
repetities van de Eurovisie Songfestival-deelnemers plaats. De Litouwse band The Roop mocht als eerste het podium betreden, met het nummer Discoteque.

Vierjarige jongen in New York bestelt voor ruim 2.000 euro aan ijsjes

za, 08/05/2021 - 13:55
Een familie uit de Amerikaanse stad New York keek deze week vreemd op toen er een bestelling van bijna duizend ijsjes werd afgeleverd. Die bleken in een onbewaakt moment besteld te zijn door een jong familielid.

Politie grijpt in bij mars tegen coronamaatregelen in Barneveld

za, 08/05/2021 - 13:45
De politie treedt zaterdag op tegen de deelnemers aan een mars tegen de coronamaatregelen, die is georganiseerd door de organisatie Police for Freedom. De optocht was niet aangemeld bij de gemeente Barneveld en de locatie bleef tot het laatste moment geheim.

Pagina's