NU.nl nieuws | VAPortal van VelzArt

NU.nl nieuws

Abonneren op feed NU.nl nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 20 min 52 sec geleden

Video | Burgemeesters geschokt door rellen: 'Dit is geen protesteren meer'

28 min 50 sec geleden
De burgemeesters reageren maandag voorafgaand aan het Veiligheidsberaad in Utrecht geschokt op de ongeregeldheden van zondagavond. Volgens de burgemeesters van de grote steden heeft dit niets meer met protesteren te maken. De leden van het Veiligheidsberaad zeggen wel voorbereid te zijn op nieuwe rellen.

Noodbevel afgekondigd in centrum van Nijmegen wegens mogelijke rellen

31 min 35 sec geleden
Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen, heeft maandagmiddag een noodbevel afgekondigd voor het centrum van de stad. De signalen dat mensen in de avond ongeregeldheden willen veroorzaken, worden volgens hem steeds concreter.

Psycholoog: 'Voor introverte sporters als Dumoulin kost aandacht veel energie'

1 uur 8 min geleden
Tom Dumoulin is lang niet de enige topsporter die problemen heeft met het verwachtingspatroon van de buitenwacht. Zeker voor topsporters met een introvert karakter is het volgens sportpsycholoog Jan Sleijfer vaak moeilijk om met alle aandacht om te gaan.

Donorkind eist identiteit van verwekker, maar ziekenhuis 'met rug tegen muur'

1 uur 38 min geleden
De 22-jarige Maria eist dat het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem de identiteit van haar biologische vader, spermadonor K34, bekendmaakt, maar het ziekenhuis staat "met de rug tegen de muur". De rechtbank in de stad heeft zich maandag over de unieke zaak gebogen.

Moderna-vaccin werkt minder goed maar genoeg tegen Zuid-Afrikaanse variant

1 uur 39 min geleden
Het vaccin van Moderna beschermt mensen ook tegen virusvarianten die zijn ontdekt in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika, meldt het bedrijf maandag in een persbericht. Een vaccindosis biedt wel minder bescherming tegen de Zuid-Afrikaanse virusmutatie dan aanvankelijk gedacht. Daarom wil Moderna een nieuw soort vaccin testen - een boostershot - die de immuniteit van personen tegen virusvarianten kan verhogen.

'Privégegevens uit coronasystemen GGD werden illegaal verhandeld'

1 uur 46 min geleden
Miljoenen privégegevens van Nederlanders uit de coronasystemen van de GGD zijn illegaal verhandeld, meldt RTL Nieuws maandag op basis van eigen onderzoek.

Australische filemijder overleeft achttien dagen in de wildernis

1 uur 48 min geleden
Een Australische man is zondag gevonden nadat hij achttien dagen verdwaald was in de wildernis, meldt de lokale politie maandag in gesprek met ABC News. De 58-jarige man raakte verdwaald toen hij een file probeerde te mijden.

Video | Kuipers over rellen: 'In de eerste golf was er applaus, nu agressie'

1 uur 49 min geleden
Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), deelt maandag de laatste stand van zaken omtrent de bezetting van de ziekenhuis- en ic-bedden. Kuipers is teleurgesteld over de rellen die afgelopen weekend in verschillende steden uitbraken. "In de eerste golf kregen zorgmedewerkers applaus, nu krijgen ze te maken met steeds meer agressie."

Vergeten we onze uitstoot niet te verlagen als we praten over dijken?

2 uur 38 min geleden
Wereldleiders doen maandag in Nederland mee aan een speciale klimaattop die niet gaat over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, maar over aanpassingen aan de gevolgen van klimaatverandering (adaptatie). Waarom eigenlijk in Nederland, en zit er geen keerzijde aan om zo naar het onderwerp te kijken?

RIVM meldt 4.129 positieve tests, minder dan gemiddeld (5.137)

2 uur 40 min geleden
Bij het RIVM zijn in het afgelopen etmaal 4.129 positieve coronatests gemeld, het kleinste aantal in bijna twee maanden tijd. Het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen staat op 5.137 positieve tests.

Livestream | Kuipers geeft update over coronasituatie in ziekenhuizen

2 uur 46 min geleden
Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), deelt maandag de laatste stand van zaken omtrent de bezetting van de ziekenhuis- en ic-bedden.

Oproepen op sociale media om te gaan rellen, gemeenten bereiden zich voor

2 uur 54 min geleden
Op verschillende sociale media zijn berichten opgedoken waarin wordt opgeroepen om maandagavond te protesteren tegen de avondklok. Onder meer Hengelo, Nijmegen, Deventer en Enschede worden genoemd als potentiële locaties voor rellen. Hier nemen de gemeenten de berichten serieus en bereidt de politie zich voor.

Poetin: Protesten voor vrijlating Navalny zijn 'illegaal' en 'gevaarlijk'

2 uur 55 min geleden
De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag voor het eerst gereageerd op de golf van protesten tegen de gevangenschap van oppositieleider Alexei Navalny op zaterdag. Poetin noemt de demonstraties "illegaal" en "gevaarlijk".

De Jonge: Vaccinatietempo omlaag omdat AstraZeneca minder doses levert

3 uur 25 min geleden
Het tempo van vaccineren zal omlaaggaan omdat farmaceut AstraZeneca in het eerste kwartaal minder doses van het coronavaccin kan leveren dan afgesproken. Dat zegt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maandag over de Nederlandse vaccinatiestrategie.

Tiener vrijgesproken van aansteken brand Nieuwleusen waarbij broer omkwam

4 uur 12 min geleden
Een zeventienjarige jongen uit Nieuwleusen is maandag vrijgesproken van het veroorzaken van een dodelijke brand in zijn woonplaats. Volgens de rechtbank is de oorzaak niet vast te stellen. Bij de brand kwam zijn 22-jarige broer om het leven.

Helft van relschoppers Eindhoven zit nog vast, jongste verdachte is veertien

4 uur 16 min geleden
Zo'n dertig personen die zondag tijdens rellen een ravage aanrichtten in Eindhoven, zitten nog vast, meldt de politie maandagmiddag. In steden waar het dit weekend onrustig was werden in totaal ruim 250 arrestaties verricht. In Eindhoven gaat het om 62 arrestaties, de jongste verdachte is veertien jaar.

Wie waren de relschoppers die zondag voor problemen zorgden?

4 uur 22 min geleden
Terwijl sommige betogers tegen de coronamaatregelen zich zondag vreedzaam gedroegen, zochten anderen bewust de confrontatie met de politie. Hoe ziet die laatste groep eruit?

Tien Chinese mijnwerkers overleden na twee weken opsluiting in mijn

5 uur 15 min geleden
Tien Chinese mijnwerkers zijn overleden na twee weken vastgezeten te hebben in een deels ingestorte mijn. Dat hebben Chinese staatsmedia maandag bevestigd.

Grensconflict tussen China en India laait weer op in Himalayagebergte

6 uur 54 min geleden
Militairen uit India en China zijn weer slaags geraakt in het grensgebied in het Himalayagebergte. Volgens media zijn aan beide zijden gewonden gevallen.

ProRail: Voor tonnen aan schade op Eindhoven Centraal, herstel duurt weken

7 uur 24 min geleden
Het herstellen van schade aan station Eindhoven Centraal zal weken of zelfs maanden in beslag nemen. Relschoppers hebben er zondag voor tonnen aan schade aangericht, laat een woordvoerder van ProRail maandag weten.

Pagina's