NU.nl nieuws | VAPortal van VelzArt

NU.nl nieuws

Abonneren op feed NU.nl nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 46 min 58 sec geleden

'Een derde middelbare scholen schaft zittenblijven af wegens coronavirus'

2 uur 3 min geleden
De meeste middelbare scholen (53 procent) versoepelen vanwege de coronacrisis de criteria waarmee wordt bepaald of een leerling overgaat of niet. Bijna twee op de vijf scholen hebben het zittenblijven dit jaar zelfs helemaal afgeschaft, blijkt maandag uit een onderzoek van de Volkskrant onder 149 van de ruim 600 Nederlandse middelbare scholen.

Video | Premier Nieuw-Zeeland houdt live op tv hoofd koel tijdens aardbeving

2 uur 24 min geleden
De Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is maandag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 5.8. Premier Jacinda Ardern bleef koeltjes toen ze de beving voelde tijdens een live-interview.

Podcast | 'Bouterse moet verkiezingen winnen, zijn vrijheid staat op het spel'

4 uur 4 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Experts Wageningen: Vroege muggenpiek al begin juni verwacht

4 uur 5 min geleden
De eerste muggenpiek van deze zomer dient zich vermoedelijk begin juni aan. Dit is relatief vroeg in het jaar en komt door de zeer warme start van het jaar. Dat melden experts van Wageningen University aan NU.nl op basis van voorspellingsmodellen en data van de website Muggenradar.nl.

Weerbericht: Zon en stapelwolken wisselen elkaar af maar het blijft droog

5 uur 2 min geleden
Zon en stapelwolken wisselen elkaar maandag af. Vooral in de kustgebieden klaart het 's middags breeduit op.

Mag je op vakantie met meerdere gezinnen of een vriendengroep?

5 uur 6 min geleden
Binnenkort zijn er weer iets meer mogelijkheden voor vakantiegangers: per 1 juli mogen campings bijvoorbeeld hun toiletblokken weer volledig openen. Maar mensen die met hun voetbalteam, vriendengroep of grote familie een kampeerboerderij of andere groepsaccommodatie hebben geboekt, weten nog altijd niet of dat wel kan doorgaan.

'Bijna 9.000 huurders hebben betalingsproblemen door coronacrisis'

6 uur 51 min geleden
8.612 huurders hebben zich sinds het begin van de coronacrisis met betalingsproblemen gemeld bij hun woningcorporatie, blijkt uit een inventarisatie van NRC onder 197 corporaties, die samen ongeveer 1,6 miljoen sociale huurwoningen hebben.

Video | Noord-Korea deelt nieuwe beelden Kim Jong-un

zo, 24/05/2020 - 21:49
Noord-Koreaanse media hebben zondag beelden van Kim Jong-un gedeeld. Daarop is hij te zien als voorzitter van een bijeenkomst van het leger. De staatsomroep heeft niet aangegeven wanneer en waar de bijeenkomst plaatsvond.

Ruim 1 op 5 werknemers vleesverwerker in Groenlo besmet met coronavirus

zo, 24/05/2020 - 21:38
Bij 147 van de medewerkers van vleesverwerkingsbedrijf Vion in Groenlo is een besmetting met het coronavirus geconstateerd, heeft de GGD Noord- en Oost-Gelderland zondag gemeld. Dat is ruim 22 procent van de in totaal 657 medewerkers van het bedrijf.

Herstel spoor Zwolle-Groningen vertraagd, tot maandagavond alleen bussen

zo, 24/05/2020 - 19:11
De herstelwerkzaamheden aan het spoor bij het Drentse Hooghalen verlopen niet zo snel als verwacht. Spoorbeheerder ProRail vreest dat er pas maandagmiddag om 16.00 uur weer treinen kunnen rijden op het traject Zwolle-Groningen. Tot die tijd is er slechts vervoer per bus mogelijk.

Britse topadviseur Cummings blijft aan na omstreden trip tijdens lockdown

zo, 24/05/2020 - 18:33
Dominic Cummings, de omstreden topadviseur van de Britse premier Boris Johnson blijft aan. Dat maakte Johnson zondag bekend. Cummings kwam in opspraak, omdat hij, zijn met het coronavirus besmette vrouw en hun zoontje tijdens de lockdown afreisden naar een andere stad.

Video | Zoekteam omgekomen surfer zet speurhonden, paarden en quad in

zo, 24/05/2020 - 18:02
Er wordt zondag op het strand van Scheveningen 
verder gezocht naar de vermiste 23-jarige surfer. Vanwege de harde wind kan Search and 
Rescue-Nederland (SAR) het water niet op. Er wordt op het strand gezocht met speurhonden, paarden en een quad.

Weerbericht: Opnieuw een week met warm en wolkeloos weer verwacht

zo, 24/05/2020 - 17:29
Het wordt vermoedelijk weer een week met warm en opvallend zonnig weer. Er wordt geen neerslag verwacht en wolken blijven weg, voorspelt Weerplaza.

Zoekteam dode surfer Scheveningen vindt mogelijk spoor, politie helpt mee

zo, 24/05/2020 - 17:03
De politie in de regio Den Haag helpt sinds zondagmiddag mee in de zoektocht naar de vermiste 23-jarige surfer uit Delft. Teams van Search and Rescue-Nederland (SAR) zijn al sinds de ochtend bezig met zoeken en zijn "iets" op het spoor gekomen.

Bekijk de coronacijfers van 24 mei in vijf grafieken

zo, 24/05/2020 - 16:41
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (zondag 24 mei) bekend zijn samen in vijf grafieken.

Veel meer animo voor opleiding gebarentolk door 'Irma-effect'

zo, 24/05/2020 - 16:11
De Hogeschool Utrecht merkt sinds het begin van de coronacrisis een enorme toename van interesse in de opleiding tot tolk Nederlandse gebarentaal. Door de populariteit van tolk Irma Sluis, die de persconferenties van het kabinet vertaalt, wordt de onderwijsinstelling overstelpt met vragen van mensen die interesse in de opleiding tonen.

Wie is de omstreden Johnson-adviseur Dominic Cummings?

zo, 24/05/2020 - 15:56
Dominic Cummings geldt als een van de topadviseurs van de Britse premier Boris Johnson. De 48-jarige Engelsman is nooit door het volk verkozen, maar heeft desondanks uit kunnen groeien tot een van de machtigste personen in de Britse politiek.

Zoektocht naar vermiste surfer Scheveningen breidt zich uit langs kust

zo, 24/05/2020 - 15:23
De zoektocht naar de vermiste 23-jarige surfer uit Delft is zondagmiddag verder uitgebreid. Teams van Search and Rescue-Nederland (SAR) zoeken nu op vijf verschillende plekken langs de Noordzeekust, van Hoek van Holland tot Katwijk en IJmuiden.

Video | Brand verwoest groot deel van beroemde pier 45 in San Francisco

zo, 24/05/2020 - 14:09
Een grote brand heeft zaterdag zeker een kwart van de beroemde pier 45 in San Francisco verwoest. De pier is onderdeel van de Fisherman's Wharf en een populaire attractie voor toeristen. Meerdere pakhuizen gingen in vlammen op. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Schotse 'knuffelveteraan' Sandy Cortmann (97) overleden

zo, 24/05/2020 - 14:01
De Schotse veteraan Sandy Cortmann, die wereldberoemd werd toen hij vorig jaar bij de herdenking van Market Garden uit een vliegtuig sprong, is overleden. Hij stierf volgens de BBC zaterdag op 97-jarige leeftijd in zijn woonplaats Aberdeen.

Pagina's