ICT nieuws | VAPortal van VelzArt

ICT nieuws

Abonneren op feed ICT nieuws ICT nieuws
Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Bijgewerkt: 1 min 59 sec geleden

Twitter vraagt feedback voor beleid bestrijding van deepfakes

2 uur 6 min geleden
Twitter werkt aan beleid om de verspreiding van deepfake-video's en -foto's tegen te gaan. Het sociale netwerk wil optreden tegen 'synthetische en gemanipuleerde media' waarmee evenementen worden verzonnen of gemanipuleerd.

Intel NUC 9 Extreme bevat 'pc op een pci-e-kaart'

3 uur 46 min geleden
Er is een uitgebreide beschrijving verschenen van de NUC 9 Extreme van Intel. Dat is een NUC-systeem waar Intel onder de naam Ghost Canyon aan werkt. De basis van het systeem is een pci-e-kaart met cpu, ram, chipset en opslag.

Europese privacytoezichthouder waarschuwt voor Windows en Office bij overheden

3 uur 56 min geleden
De Europese privacytoezichthouder waarschuwt dat contracten tussen Microsoft en Europese overheden niet volledig voldoen aan de privacywet. De toezichthouder keek daarbij onder andere naar een Nederlands onderzoek.

Stabiele versie van Edge op Chromium verschijnt in zoekmachines

4 uur 45 min geleden
Microsoft heeft een stabiele versie van zijn Edge-browser op basis van Chromium online gezet. Het bedrijf heeft de stabiele release nog niet officieel aangekondigd, de versie is via zoekmachines te vinden. Mogelijk volgt een officiële aankondiging op zeer korte termijn.

Nvidia toont EGX-computingplatform voor grote hoeveelheden dataoverdracht

4 uur 53 min geleden
Nvidia heeft zijn EGX-platform geïntroduceerd. Het supercomputingplatform is specifiek bedoeld voor bedrijven die grote hoeveelheden data moeten verwerken. Via het platform kunnen bedrijven meer dan 1,6 terabyte aan data per seconde verwerken.

Pokémon Go krijgt volgend jaar online battles

6 uur 24 min geleden
Pokémon Go krijgt volgend jaar online battles. Vanaf 'begin 2020' kunnen spelers niet alleen lokaal met anderen vechten, maar ook tegen spelers van over de hele wereld. Details over hoe dat werkt volgen later.

Optionele Windows 10-update zorgt voor problemen met Advanced Threat Protection

6 uur 40 min geleden
Microsoft waarschuwt voor een nieuwe update van Windows 10. Die zou ervoor kunnen zorgen dat de Defender-functie Advanced Threat Protection ermee stopt. Defender Antivirus blijft wel gewoon werken.

Facebook verwijdert vier Russische en Iraanse trollennetwerken van platform

7 uur 5 min geleden
Facebook heeft vier trollennetwerken ontdekt en van het platform verwijderd. Het sociale netwerk linkt één van de groepen aan de Russische Internet Research Agency. Het trollennetwerk zou hebben geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen van 2020 te beïnvloeden.

Steam brengt bèta uit voor lokale multiplayerfunctie via internet

ma, 21/10/2019 - 20:02
Valve heeft de bètaperiode van de zogeheten Remote Play Together-functie uitgebracht. Dat betekent dat gebruikers lokale co-opgames met hun vrienden via het internet kunnen spelen. De bedoeling is dat gebruikers met anderen via internet spelen alsof ze samen in één ruimte zijn.

Ziggo lijkt een landelijke storing te hebben

ma, 21/10/2019 - 19:23
Ziggo-klanten door heel Nederland kunnen last hebben van een internetstoring. Er komen vooral meldingen vanuit de regio Den Haag, maar ook uit andere delen van het land. De provider bevestigt dat er sprake is van problemen.

Hyundai onthult cruisecontrolsysteem dat zich aanpast aan rijstijl bestuurder

ma, 21/10/2019 - 18:50
Autofabrikant Hyundai heeft een adaptief cruisecontrolsysteem ontwikkeld waarbij machinelearning wordt toegepast om het systeem op een aantal punten te laten inspelen op de rijstijl van de bestuurder.

Kingston introduceert nieuwe 2,5"-sata-ssd's

ma, 21/10/2019 - 17:47
Kingston heeft de KC600-ssd's aangekondigd. Dit zijn 2,5"-ssd's op basis van 3d-tlc-nand die over de traditionele sata-interface beschikken. De twee versies met de laagste capaciteiten komen momenteel beschikbaar; de twee met de hoogste opslagcapaciteiten komen binnenkort uit.

Blizzard spreekt in advertentie over artwork van Diablo IV

ma, 21/10/2019 - 17:16
Blizzard heeft een advertentie geplaatst in een Duits gamemagazine over een nieuw boek met Diablo-illustraties. Volgens de uitgever bevat het boek artwork van Diablo, Diablo II, Diablo III en Diablo IV. Die laatste game is nog niet aangekondigd.

Hackers hadden toegang tot Finse server van NordVPN

ma, 21/10/2019 - 16:59
NordVPN is gehackt. Aanvallers wisten een Finse server van het bedrijf binnen te dringen en konden daardoor in theorie een man-in-the-middle-aanval uitvoeren. Inmiddels is het lek opgelost, zegt het bedrijf.

Arduino werkt aan pro-versie van ide-programmeersoftware

ma, 21/10/2019 - 16:49
Arduino werkt aan een nieuwe versie van zijn ide-software. De nieuwe ontwikkelingsomgeving gaat Arduino Pro IDE heten. Een alpha-versie van de software is te downloaden op de website van Arduino.

NSA en NSCS: Russische staatshackers kaapten tools van Iraanse collega's

ma, 21/10/2019 - 16:23
Een groepering van criminele hackers die banden zou hebben met de Russische overheid heeft infrastructuur gebruikt van een Iraanse groepering die hier geen weet van had, zo claimen de NSA en het Britse National Cyber Security Centre.

Benchmark toont mogelijke Intel Core i5-processor met hyperthreading

ma, 21/10/2019 - 15:38
De Intel Core i5-processors in de aankomende Comet Lake-serie krijgen mogelijk zes cores met ondersteuning voor hyperthreading. Dit is op te maken uit een gelekte benchmark, waarin een nog naamloze cpu met zes cores en twaalf threads verscheen.

Google wil in Duitsland Street View weer net als in andere landen aanbieden

ma, 21/10/2019 - 14:48
Google heeft bij de databeschermingsfunctionaris in Hamburg de vraag neergelegd of het afbeeldingen op Street View kan publiceren zonder dat Duitsers daar voorafgaand bezwaar tegen kunnen maken. Ook op Europees niveau probeert Google toestemming te krijgen.

Razer introduceert lichte draadloze Viper Ultimate-muis met accuduur tot 70 uur

ma, 21/10/2019 - 13:41
Razer heeft een draadloze gamemuis geïntroduceerd. De Razer Viper Ultimate heeft een sensor met gevoeligheid van 20.000 dpi, een gewicht van 74 gram en een accuduur van maximaal 70 uur. De muis is voor 139 euro te koop. Met een extra oplaaddock kost de muis 159 euro.

'Back-end illegale Russische streamingsites' gaat offline na actie Brein

ma, 21/10/2019 - 13:29
Anti-piraterijstichting Brein heeft via een ex parte-bevel gericht aan vijf hostingbedrijven voor elkaar gekregen dat de dienst Moonwalk offline is. Deze videobalancingdienst zou als back-end voor Russische illegale streamingdiensten gediend hebben.

Pagina's