ICT nieuws | VAPortal van VelzArt

ICT nieuws

Abonneren op feed ICT nieuws ICT nieuws
Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Bijgewerkt: 9 min 5 sec geleden

Disney+ begint op 12 november in Nederland voor 7 euro per maand

1 uur 27 min geleden
Disneys dienst voor streaming video Disney+ begint op 12 november in Nederland, de VS en Canada. In Nederland gaat de dienst zeven euro per maand of zeventig euro voor een jaar kosten. Dat heeft het entertainmentbedrijf maandag laten weten.

Superhot en Ori and the Blind Forest komen naar de Nintendo Switch

1 uur 39 min geleden
Indiegame Superhot verschijnt voor de Switch en platformgame Ori and the Blind Forest: Definitive Edition komt ook naar de Nintendo-console. Die laatste game, die door Microsoft werd uitgegeven voor de Xbox en pc, komt op 27 september uit voor de Switch.

VS voegt 46 Huawei-ondernemingen toe aan zwarte lijst, maar stelt deadline uit

2 uur 9 min geleden
De Amerikaanse regering heeft 46 bedrijven die aan Huawei zijn gerelateerd, toegevoegd aan zijn Entity List. Tegelijk is de deadline die maandag is verlopen, met drie maanden uitgesteld. Sommige bedrijven mogen daarom langer zakendoen met Huawei.

Google deelt geen signaalsterktedata van Android-telefoons meer met providers

2 uur 28 min geleden
Google is in april gestopt met een dienst waarbij het data over in het bijzonder de signaalsterkte van de Android-telefoons met providers deelde. Dat meldt persbureau Reuters op basis van diverse bronnen. Google bevestigt dit, maar geeft geen nadere details over de beweegredenen.

Nvidia toont raytracing in Call of Duty: Modern Warfare en Watch Dogs: Legion

3 uur 59 min geleden
Nvidia toont tijdens de gamescom in Keulen trailers en screenshots van de RTX-raytracingondersteuning in Call of Duty: Modern Warfare en Watch Dogs: Legion. Een nieuwe zombiegame van Tencent krijgt eveneens raytracing.

Microsoft maakt WordPad en Paint optioneel bij Windows

5 uur 25 min geleden
Microsoft heeft buildversie 18963 van Windows 10 20H1 vrijgegeven aan Insider-gebruikers. In de versie, die volgend jaar voor het grote publiek moet verschijnen, zijn WordPad en Paint optioneel. Ook toont Taakbeheer de gpu-temperatuur.

Unibet krijgt boete van half miljoen euro wegens aanbieden online gokdiensten

5 uur 50 min geleden
De Kansspelautoriteit heeft het bedrijf achter Unibet een boete van 470.000 euro opgelegd voor het aanbieden van online gokdiensten aan Nederlandse consumenten. Klanten konden met iDEAL betalen en er was een Nederlandstalige chat voor klantenservice.

Plex lanceert nieuwe desktop-app en stopt htpc-ondersteuning

6 uur 2 sec geleden
Plex heeft een nieuwe desktopapplicatie voor Windows uitgebracht, die de versie in de Windows Store moet vervangen. Daarbij komt vervolgens ook een einde aan Plex Media Player en ondersteuning voor een htpc-opstelling.

Spotify voegt ouderlijk toezicht toe aan Family-abonnement

6 uur 14 min geleden
Spotify voert vernieuwingen door in zijn Family-abonnement. Vanaf de herfst krijgen beheerders de mogelijkheid om een filter voor expliciete inhoud te beheren voor alle afzonderlijke accounts. Ook komt er een Family Mix, een playlist voor de hele familie.

Werkgever mag vingerafdruk niet zomaar verplichten

6 uur 21 min geleden
Een schoenwinkel in Tilburg mag werknemers niet verplichten hun vingerafdruk af te staan voor het bedienen van de kassa. Volgens de rechter kan de winkelketen niet duidelijk genoeg uitleggen waarom die maatregel noodzakelijk is. Dat is in strijd met de AVG.

Nvidia werkt met Microsoft aan raytracing voor Minecraft

6 uur 43 min geleden
Nvidia voegt RTX-ondersteuning toe aan Minecraft. De game behoudt zijn blokkerige uiterlijk, maar door raytracing worden verschillen materialen en schaduwen realistischer weergeven. Wanneer de update uitkomt, is nog niet bekend.

Xiaomi, Oppo en Vivo werken aan bestandsoverdrachtprotocol voor smartphones

7 uur 48 min geleden
Xiaomi, Oppo en Vivo werken samen aan een protocol voor het draadloos overzetten van bestanden tussen smartphones. Het systeem werkt met bluetooth en waarschijnlijk met wifi. Andere fabrikanten kunnen zich aansluiten.

Mozilla dicht lek in wachtwoordmanager Firefox

8 uur 37 min geleden
Mozilla waarschuwt dat het mogelijk was opgeslagen wachtwoorden in Firefox te kopiëren naar het klembord zonder dat het invoeren van een vooraf ingesteld hoofdwachtwoord vereist was. Bij een nieuwe versie van Firefox is de kwetsbaarheid verholpen.

Tesla-zonnepanelen komen in 2020 in Europa met huuroptie

9 uur 12 min geleden
Tesla probeert zijn Solar-aanbod van zonnepanelen een nieuwe impuls te geven met een huuroptie waarbij klanten maandelijks betalen en waarbij de installatiekosten zijn inbegrepen. Volgend jaar komt Tesla Solar naar Europa.

Foto's tonen draadloze Sonos Move-speaker

9 uur 53 min geleden
De marketingafbeeldingen van de Sonos Move zijn online verschenen. Het is de eerste bluetoothspeaker van audiobedrijf Sonos. De speaker is zowel onderweg als thuis in een laadstation te gebruiken.

WatchOS-bèta verraadt mogelijke komst Apple Watch van keramiek en titanium

zo, 18/08/2019 - 11:39
In een nieuwe bètaversie van Apples WatchOS zitten verwijzingen naar een nieuwe Apple Watch met een behuizing van keramiek of titanium. Mogelijk worden deze modellen aangekondigd bij de lancering van de nieuwe Apple Watch.

'VS geeft Huawei opnieuw uitstel op handelsrestricties'

zo, 18/08/2019 - 10:37
De Verenigde Staten zouden bereid zijn om opnieuw de handelsrestricties voor Huawei op te schorten. De autoriteiten zouden de ban op handelen met Amerikaanse bedrijven opnieuw met 90 dagen willen uitstellen.

Twitter test automatisch verbergen van DM's die mogelijk kwetsend zijn

zo, 18/08/2019 - 09:47
Twitter werkt aan een nieuwe functionaliteit die ervoor moet zorgen dat ongewenste direct messages niet bij de ontvanger belanden. De gefilterde berichten zijn via een knop alsnog inzichtelijk, en vanuit daar ook gemakkelijk te verwijderen.

Nintendo ruilt in sommige gevallen Switch om voor nieuwere versie

za, 17/08/2019 - 12:12
Nintendo lijkt stilletjes een inruilprogramma te zijn gestart voor mensen die onlangs een Switch hebben gekocht, maar deze nu willen inruilen voor de recent aangekondigde upgrade. Wel lijkt het aanbod vooralsnog alleen voor de Verenigde Staten en Canada te gelden.

Respawn past aanbod bij evenement Apex Legends aan na klachten

za, 17/08/2019 - 10:38
Na veel kritiek van spelers heeft Respawn beloofd het aanbod aan items die tijdens het Iron Crown Collection Event worden uitgegeven, aan te passen. In de laatste week van het evenement worden de Legendary-spullen die bij het evenement horen voor een vaste prijs aangeboden.

Pagina's