ICT nieuws | VAPortal van VelzArt

ICT nieuws

Abonneren op feed ICT nieuws ICT nieuws
Tweakers is de grootste hardwaresite en techcommunity van Nederland.
Bijgewerkt: 22 min 46 sec geleden

WeChat komt met korte video's als antwoord op Chinese evenknie TikTok

1 uur 6 min geleden
De Chinese app WeChat krijgt binnenkort een functie om korte video's te delen. Die video's komen in een feed die gebruikers kunnen raadplegen. Moederbedrijf Tencent reageert daarmee op de populariteit van Douyin, de app die in de rest van de wereld TikTok heet.

The Last of Us II verschijnt mogelijk voor Windows

1 uur 28 min geleden
Ontwikkelaar Naughty Dog is op zoek naar een programmeur die mee kan helpen met The Last of Us Part II. Er wordt gezocht naar een programmeur die ervaring heeft met DX12 en moderne gpu's van AMD en Nvidia, wat doet vermoeden dat de game voor Windows verschijnt.

Acer toont nieuwe laptops gericht op scholieren

1 uur 30 min geleden
Acer heeft drie nieuwe laptops onthuld, bedoeld voor de onderwijsmarkt. Het gaat om twee Windows-modellen en een Chromebook. Een van de Windows-modellen is een convertible en ze moeten allemaal tegen een stootje kunnen.

Sonos stopt ondersteuning diverse producten vanaf mei

1 uur 34 min geleden
Vanaf mei 2020 krijgt een deel van de eerste generatie Sonos-producten geen software-updates en nieuwe functies meer. Volgens Sonos kunnen klanten de apparaten wel blijven gebruiken maar het bedrijf biedt ook de optie deze in te leveren en een nieuw product met korting te kopen.

Apple stopte met plannen voor encryptie in iCloud na gesprekken met FBI

2 uur 14 min geleden
Apple heeft de plannen om bestanden in iCloud met end-to-endencryptie te versleutelen in de ijskast gezet na klachten van de FBI. Apple had plannen om de versleuteling door te voeren, maar zette die stop nadat het met de politiedienst in gesprek was geweest.

Japanse site: grootste 'iPhone 12' is iets langer dan iPhone 11 Pro Max

2 uur 18 min geleden
De Japanse site Macotakara heeft wat informatie online gezet over hoe groot de komende iPhones ongeveer zouden zijn. De grootste 'iPhone 12' is volgens de site langer dan de iPhone 11 Pro Max, maar de andere iPhones zijn juist minder lang.

Microsoft test reclame voor Office Online in WordPad

3 uur 14 min geleden
Microsoft experimenteert met het plaatsen van balken met links naar Office Online-toepassingen in Wordpad. De reclame geeft gebruikers suggesties om onder andere de onlineversie van Word uit te proberen.

MNT Research heeft ontwerp van makkelijk te repareren modulaire laptop gereed

5 uur 6 min geleden
MNT Research heeft het ontwerp van zijn MNT Reform-laptop gereed. Dit is een modulair systeem dat gebruikers eenvoudig moeten kunnen repareren, upgraden en aanpassen. De makers willen de productie via crowdfunding bekostigen.

Disney+ verschijnt in de zomer in België

5 uur 45 min geleden
Disney heeft de komst van zijn dienst voor videostreaming naar meer landen in Europa een week vervroegd. Vanaf 24 maart is de dienst in onder andere Frankrijk en Duitsland beschikbaar, in de zomer van dit jaar volgt België.

ACM geeft providers 4 weken om bij roaming in EU goed 4g-internet aan te bieden

6 uur 22 min geleden
De Autoriteit Consument en Markt waarschuwt telecomproviders dat zij in Europa dezelfde kwaliteit mobiel internet moeten bieden als wanneer gebruikers thuis mobiel op internet gaan. Providers doen dat niet altijd, zegt de toezichthouder.

Qualcomm brengt drie nieuwe Snapdragons met 4g uit voor midrangetelefoons

6 uur 36 min geleden
Qualcomm heeft drie nieuwe Snapdragon-processors aangekondigd. Die vallen in de midrangeklasse en zijn vooral bedoeld voor goedkopere telefoons die nog 4g ondersteunen. De Snapdragons hebben daarnaast ook ondersteuning voor 802.11ax, oftewel wifi 6.

Uitgelekte specificaties wijzen op RTX 3070 en 3080 met 3072 en 3840 Cuda-cores

7 uur 34 min geleden
Specificaties van, naar geclaimd, Nvidia's komende GeForce RTX 3000-kaarten zijn online verschenen. Het gaat om de GA103- en GA104-gpu's die in de vermoedelijke Ampere-generatie van gpu's van het bedrijf vallen. Kaarten met de chips komen misschien later dit jaar uit.

Agentschap Telecom: voorlopig ligt straling 5g in Nederland onder normen

8 uur 51 min geleden
De straling van 5g in Nederland ligt binnen de normen, zo concludeert het Agentschap Telecom. Maar het agentschap houdt de vinger aan de pols, omdat de straling wellicht nog zal toenemen komende jaren en daarover bestaan nog geen meetgegevens.

Alphabet-ceo wil dat overheden kunstmatige intelligentie reguleren

8 uur 52 min geleden
Alphabet-ceo Sundar Pichai vindt dat er vanuit de overheid regelgeving moet komen rondom kunstmatige intelligentie. Pichai schrijft in een opiniestuk dat politici maatregelen zoals de AVG moeten nemen om dat te doen.

Dying Light 2 is naar een nog onbekende datum uitgesteld

ma, 20/01/2020 - 19:36
Ontwikkelaar Techland heeft op Twitter bekendgemaakt dat de zombiesurvivalgame Dying Light 2 niet in de lente zal worden uitgebracht, zoals eerder werd gemeld. De ontwikkelaars zeggen meer tijd nodig te hebben om 'de visie te kunnen verwezenlijken'.

Garmin toont tactix Delta-smartwatch met knop die alle gebruikersdata verwijdert

ma, 20/01/2020 - 19:06
Garmin heeft een smartwatch gepresenteerd met een 1,4 inch-scherm en twee op privacy gerichte knoppen. Met stealth mode wordt het opslaan en delen van de locatie uitgeschakeld, met de kill switch wordt alle gebruikersdata verwijderd. De horloge kost 900 euro.

Nederland is goed voor een kwart van alle Europese datalekmeldingen

ma, 20/01/2020 - 18:11
Sinds de invoering van de AVG in 2018 zijn er in Nederland 40.647 datalekken gemeld. Dat zijn er meer dan alle andere EU-landen. In totaal zijn er 160.921 datalekken gemeld. Daarnaast hebben Europese gegevensbeschermingsautoriteiten 114 miljoen euro aan AVG-boetes opgelegd.

Amerikaanse politie gebruikt software die met één foto naam en adres kan vinden

ma, 20/01/2020 - 17:01
Meerdere Amerikaanse overheidsorganen, waaronder de politie en de FBI, maken gebruik van software dat met één foto persoonlijke data als naam en adres kan achterhalen. De software van Clearview AI doet dat door gezichtsherkenning te combineren met data van sociale media.

Bedrijf achter Sion-zonneauto behaalt crowdfundingsdoel van 50 miljoen euro

ma, 20/01/2020 - 15:47
Het Duitse Sono Motors heeft het crowdfundingsdoel van vijftig miljoen euro gehaald. Daarmee is de productie van de zonnepanelenauto Sion vastgesteld. Het bedrijf startte de actie eind vorig jaar, om los te kunnen komen van investeerders.

Samsungs smartphone-divisie krijgt een nieuwe topman

ma, 20/01/2020 - 14:48
Samsungs smartphone-divisie krijgt Tae-moon Roh als nieuwe topman. Hij neemt het stokje over van DJ Koh. Koh blijft de IT- en mobiele-communicatie-afdeling van Samsung aanvoeren. Roh werkt al sinds 1997 bij het bedrijf en hielp het bedrijf de Galaxy-lijn op te richten.

Pagina's