Feed-aggregator | VAPortal van VelzArt

Feed-aggregator

The Water Diviner [01:10, BBC1, IMDb: ]

Films vandaag op TV - ma, 28/09/2020 - 01:10
Vandaag om 01:10 op BBC1: Een Australische vader reist in 1919, na de Eerste Wereldoorlog, af naar Turkije. Daar gaat hij op zoek naar zijn drie zonen die vermist worden na de slag om Gallipoli, de mislukte geallieerde invasie van Australië en Nieuw-Zeeland die gericht was op Turkije.

La Maladroite [01:00, TV5MONDE, IMDb: ]

Films vandaag op TV - ma, 28/09/2020 - 01:00
Vandaag om 01:00 op TV5MONDE: De zesjarige Stella is vaak afwezig op school want ze heeft gezondheidsproblemen, zeggen haar ouders. Ze is onhandig, zeggen ze als lerares Céline verdachte blauwe plekken op Stella's lichaam ontdekt. Twijfel steekt de kop op. Ongerust noteert Céline elke verwonding. Dan verdwijnt het gezin ineens.

The Night before Halloween [00:50, SBS9, IMDb: ]

Films vandaag op TV - ma, 28/09/2020 - 00:50
Vandaag om 00:50 op SBS9: Toen Megan zeventien jaar was raakte zij en enkele van haar vrienden betrokken bij een grap die verschrikkelijk uit de hand liep. Hun vriendin Beth raakte in coma. Wat de vrienden toen niet wisten, was dat één van hen vervloekt was en er alles voor over had om de vloek op te heffen. Het is reeds één jaar later en Megan en haar vrienden komen weer bijeen. Wanneer zij opnieuw ...

My Foolish Heart [23:05, NPO 3, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 23:05 op NPO 3: Vrijdagnacht 13 mei 1988. De legendarische jazztrompettist Chet Baker sterft onder mysterieuze omstandigheden op straat voor zijn hotel in Amsterdam. Wanneer detective Lucas zijn laatste dagen probeert te reconstrueren, ontmoet hij Chets laatste geliefde Sarah, de trouwe vriend Simon en de verdachte bewonderaar Doctor Feelgood. Terwijl Lucas betoverd raakt door de muziek en ...

Twister [22:20, Veronica, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 22:20 op Veronica: Twee wetenschappers die alles in het werk stellen om de waarschuwingstijd te vergroten van een twister, willen elektronische meetapparatuur in het hart van de tornado brengen om hem zo beter te kunnen bestuderen en de weg die hij aflegt te kunnen voorspellen. Dit kan echter alleen door recht in haar dodelijke pad te gaan staan en te proberen het pas op het allerlaatste mome...

Trading Places [22:00, RTL7, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 22:00 op RTL7: Billy Ray Valentine en Louis Winthorpe III zijn gedwongen om met elkaar van levensstijl te wisselen als gevolg van een weddenschap tussen Mortimer en Randolph Duke, twee rijke broers. Het succes van Valentine en het verval van Louis zorgt voor een complete chaos.

Trois enfants... dans le désordre [21:00, TV5MONDE, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 21:00 op TV5MONDE: Ondernemer Eugène Laporte is het slachtoffer van een kwalijke samenzwering van zijn concurrenten en wordt van hoogverraad beschuldigd. Hij kan in de gevangenis komen en al zjn eigendommen zullen in beslag worden genomen. Tenzij de vrijgezel kan bewijzen dat hij de vader is van drie kinderen.

Dark Shadows [20:35, SBS9, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 20:35 op SBS9: 1752. Joshua en Naomi Collins verhuizen met hun zoon Barnabas (Johnny Depp) naar Amerika om een vloek te omzeilen. Twintig jaar later is Barnabas een rijke vrouwenversierder en breekt zo het hart van de heks Angelique Brouchard (Eva Green). Zij verandert hem vervolgens in een vampier en begraaft hem levend. Twee eeuwen later, in 1972, wordt hij echter bevrijd uit zijn graf.

Social Animals [20:30, Spike, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 20:30 op Spike: Terwijl ze een bedrijf probeert te redden, haar liefdesleven probeert te verbeteren en volwassen wil worden, valt een millennialstoner voor een getrouwde man.

Addams Family Values [20:00, Comedy Central, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 20:00 op Comedy Central: De familie Addams heeft het kindermeisje Debbie aangenomen om op hun jongste telg Pubert te passen. Fester is tot over zijn oren verliefd op de knappe verschijning. Debbie heeft haar oog echter vooral op Festers geld. Ze werkt een stategisch plan uit om de buit te pakken te krijgen.

Another 48 Hrs. [20:00, RTL7, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 20:00 op RTL7: Politieman Jack Cates (Nick Nolte) wordt weer samengebracht met de crimineel Reggie Hammond (Eddie Murphy) die nog maar een paar dagen in de cel hoeft door te brengen voordat hij weer een vrij man is. Samen gaan ze op zoek naar de gewetenloze drugdealer 'The Iceman'. En ook deze keer hebben de twee mannen maar 48 uur de tijd om hun taak te volbrengen...

The Day After Tomorrow [20:00, Veronica, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 20:00 op Veronica: Paleoklimatoloog Jack Hall waarschuwt zonder veel succes voor de invloed van de opwarming van de aarde op het klimaat. Hij wordt pas serieus genomen zodra het noordelijk halfrond getroffen wordt door tornado's en overstromingen. Hall moet vervolgens een gewaagde tocht door de Verenigde Staten maken om zijn zoon te bereiken, die gevangen zit in een plotselinge wereldwijde sto...

North by Northwest [17:50, BBC2, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 17:50 op BBC2: Roger Thornhill (Carry Grant), een knappe reclameman wordt ontvoerd door twee mannen die hem als George Kaplan aanspreken. Nadat de mannen hem naar een verlaten landhuis brengen, voeren ze hem stomdronken. Hij wordt gearresteerd door de politie, waardoor hij vervolgens verhoord wordt. Als hij zijn verhaal doet is er niemand die hem gelooft. Dan vlucht hij, en wordt hij zowel...

Op ooghoogte [15:30, NPO 3, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 0 sec geleden
Vandaag om 15:30 op NPO 3: Sinds de dood van zijn moeder woont de elfjarige Michael in een kindertehuis. Wanneer hij het adres van zijn biologische vader vindt lijkt zijn grootste droom in vervulling te gaan: hij krijgt eindelijk weer een echt gezin. Maar Michaels vader is niet helemaal wat de jongen had verwacht. Hij blijkt een persoon te zijn met een zeer kleine gestalte. Als de kinderen in het tehu...

Gus - Petit Oiseau, Grand Voyage [13:30, Ketnet, IMDb: ]

Films vandaag op TV - 46 min 55 sec geleden
Vandaag om 13:30 op Ketnet: Gus is een schuw vogeltje, alles behalve een durver. Maar grote dromen heeft hij wel. Dan breekt het moment van de grote vogeltrek aan. Darius, die de zwerm al jaren aanvoert op hun lange reis naar het zuiden, krijgt een ongeluk. Al z’n geheime kennis over de route moet hij toevertrouwen aan een opvolger. En dat wordt… Gus! Die wil graag de wijde wereld ontdekken, maar is hi...

Na militairen krijgen nu medewerkers Chinese staatsbedrijven testvaccin

Buitenland nieuws - 51 min 42 sec geleden

Terwijl de hele wereld bezig is met het ontwikkelen van een coronavaccin, breidt de Chinese overheid het testprogramma op burgers uit. Eerder werden medewerkers van de douane en het leger gevaccineerd en nu zijn ook werknemers van staatsbedrijven en farmaceutische bedrijven aan de beurt.

NOS-correspondent Garrie van Pinxteren: "Maar lang niet iedereen die ik spreek, wil zich laten vaccineren met een vaccin waarvan de werking nog niet bewezen is. Ze zeggen: als het niet hoeft dan liever niet."

Volgens Van Pinxteren is het ook de vraag of de nieuwe testgroep de vrijheid heeft om nee te kunnen zeggen tegen het testvaccin, of dat de druk vanuit de werkgever hoog is. "Ik denk niet dat de mensen uit het leger die keuze hadden."

'Eerste resultaten positief'

De groep die is gevaccineerd, werd door de overheid geselecteerd en wordt in de gaten gehouden. "We hebben nog geen vaccin gevonden dat helemaal werkt tegen covid-19", zegt een onderzoeker tegen de staatskrant China Daily, "maar de eerste resultaten zijn positief." Het is de bedoeling dat zorgmedewerkers, ambtenaren, leraren en supermarktmedewerkers ook zullen worden gevaccineerd met de testvaccins.

Tegelijkertijd worden de testvaccins ook in Brazilië, getest. En Peru, Bahrein, Abu Dhabi en Marokko hebben plannen om het vaccin te testen, meldt het Hongkongse South China Morning Post.

Dat China nu op grotere schaal de vaccins gaat testen, stuit op kritiek. Internationale gezondheidsexperts zeggen tegen The New York Times dat de testvaccins een vals gevoel van veiligheid kunnen geven, waardoor besmettingen zouden kunnen toenemen. Volgens Sinovac, het farmaceutisch bedrijf dat de vaccins ontwikkelt, zijn inmiddels meer dan tienduizend Chinezen gevaccineerd.

Beste NUjij-reacties | Kantoor als besmettingsbron | Hogere straffen doodslag

NU.nl nieuws - 54 min 16 sec geleden
Op ons reactieplatform NUjij kunnen bezoekers over het nieuws discussiëren en de redactie vragen stellen. We krijgen tienduizenden reacties per week binnen. In deze wekelijkse rubriek zetten we de beste bijdrages en discussies op een rij.

Video | Geweld laait op tussen Azerbeidzjan en Armenië

NU.nl nieuws - 59 min 10 sec geleden
Spanningen tussen Armenië en Azerbeidzjan zijn zondag opgelopen, doordat beide landen elkaar beschuldigen van aanvallen op elkaar. Armenië zegt dat Azerbeidzjan nederzettingen in de regio Nagorno-Karabach heeft aangevallen en Azerbeidzjan stelt dat Armenië militaire posities en burgers heeft aangevallen.

Weekweerbericht: Wisselvallige week wordt steeds frisser en natter

NU.nl nieuws - 1 uur 14 min geleden
De hele week overheerst bewolking en vallen her en der buien. Het wordt langzaamaan steeds frisser en de kans op regen neemt steeds verder toe.

David Attenborough is niet meer alleen een stem, maar nu ook klimaatactivist

Buitenland nieuws - 1 uur 29 min geleden

67 Jaar na zijn eerste dierenprogramma op televisie, verschijnt de nieuwste film van David Attenborough. De Britse bioloog met de wereldberoemde stem is in A Life On Our Planet een stuk activistischer dan in eerdere films.

De documentaire gaat over Attenboroughs leven, en over hoe de natuur en het klimaat in diezelfde periode zijn veranderd. Hij spreekt de kijkers rechtstreeks toe. "We moeten inzien dat wat we in het verleden hebben gedaan, de natuur heeft beschadigd. We moeten dat gedrag een halt toeroepen, we weten hoe we dat moeten doen. Dat is wat deze film probeert te zeggen", zegt Attenborough in een interview met Nieuwsuur.

Zien (en vooral horen) wat Attenboroughs boodschap is? Bekijk dan onderstaande special. Sir David Attenborough waarschuwt voor klimaatverandering, maar heeft hoop. Hij ziet Nederland als voorbeeld voor de rest van de wereld:

"Door de film realiseerde ik me voor het eerst wat voor een uniek, gelukkig leven ik heb geleden", zegt Attenborough. "Maar ik realiseer me ook dat mijn leven zich heeft afgespeeld tijdens een bijzonder scharniermoment voor de mensheid."

Hij vertelt dat toen hij begon met filmen, de wereld er beter voorstond. Er worden nu meer diersoorten met uitsterven bedreigd en het klimaat is veel meer vervuild geraakt. "We moeten mensen en hun politieke leiders wereldwijd overtuigen dat er echt iets moet gebeuren. Anders stevenen we af op een ramp."

(On)heilsprofeet

In zijn eerdere films probeerde hij kijkers in actie te laten komen door te laten zien "hoe verschrikkelijk mooi alles is", maar in zijn nieuwe film "is hij van zijn geloof gevallen en een onheilsprofeet geworden", vindt collega-bioloog en presentator Midas Dekkers. Hij heeft de film al gezien.

"Sir David maakte vroeger nogal indruk op me door z'n geloofsbelijdenis dat je géén activist moet zijn. Nu kijkt hij recht in de camera en spreekt de kijker toe: 'als jullie naar mij luisteren komt alles goed'. Een onheilsprofeet ben ik ook, maar een heilsprofeet, dat is niet te harden."

Misschien was Attenborough in zijn oudere films wel te naïef, zegt Dekkers. "Zijn oude adagium was: als we de mensen laten zien hoe mooi de natuur is, komen ze vanzelf wel in opstand als iemand de natuur kapot maakt. Dan gaan ze vanzelf wel verstandige, groene dingen doen. Maar dat is niet gebeurd."

Attenborough zelf erkent dit: "Ik had niet verwacht dat het serieus fout zou gaan tot ongeveer een decennium geleden."

Nederland voorbeeldland?

In de film prijst Attenborough de Nederlandse land- en tuinbouw vanwege de hoge opbrengsten op weinig grond. Dekkers is kritisch over deze scènes. "Hij stelt tot mijn verbazing Nederland als gidsland voor hoe wij ooit uit die milieucrisis moeten komen. Hij zegt 'er is meer natuur nodig, dus er is straks minder ruimte voor landbouw'. En vervolgens zien wij allemaal megakassen waar voor geen vogeltje een millimetertje over is om nog te zingen."

En zijn de prachtige natuurbeelden in de film niet iets té perfect? Dekkers: "Doordat zijn films zo goed verkopen, worden de budgetten zó hoog en worden de technieken zó verschrikkelijk volmaakt dat die niet meer werkelijk vastleggen wat er gebeurt in de natuur. Je ziet zulke gelikte opnames. Er kan geen eekhoorn van tak tot tak springen of het is in slowmotion."

"De echte natuur dreigt onder de techniek van de natuurfilmerij bedolven te raken. En dat kan op de lange duur niet goed uitwerken, lijkt mij. Maar het is wel mooi om te zien."

Pagina's

Abonneren op VAPortal van VelzArt aggregator